Geschiedenis

Als jij zo gek bent om onze website te bezoeken, nemen wij de tijd om ons even deftig voor te stellen!

Onze Historie - Een verhaaltje over C.V. The Crazy Gang Hasselt... over hoe het allemaal ooit begon...


In 2004 was er een kantelpunt in de geschiedenis van Hasselt carnaval.
Waarom? Vraag u zich af? Wel, dat is heel simpel: in 2004 werd er een nieuwe carnavalsvereniging opgericht !

Om de hele geschiedenis te kennen moeten we even terug naar 2002. Een groep jonge mensen die elkaar kennen van op school en van in café De Wijzen hebben de carnavalsmicrobe te pakken. Ze besluiten om een wagen te huren en mee te gaan in de stoet van Hasselt. Zo gezegd, zo gedaan ! Boxen op de wagen, muziek (DJ play that music ! ) en feesten maar !

In 2004 groeide de idee om een echte carnavalsgroep te worden. Veel mensen komen en gaan maar een harde kern van 20 bleef bestaan.

  • CV The Crazy Gang is geboren !

Ze besluiten een wagen te huren en nemen deel in de stoet van Hasselt en Kermt. In 2006 kopen ze hun eerste eigen wagen. Veel blijft er niet van over. De wagen wordt volledig gesloopt en er wordt een heel nieuw project van gemaakt.

Dankzij een bevriende groep kunnen ze een plaats in de carnavalshangaar bemachtigen en staat CV The Crazy Gang mee op de kaart van Hasseltse carnavalsgroepen !

Zoals het een echt carnavalsgroep betaamd worden ze een vaste waarde in verschillende steden tijdens de stoeten : Tongeren, Borgloon, Diepenbeek, Hasselt en Kermt ! Zij kennen deze gekke en vrolijke bende ondertussen wel !

Sinds 2008 zijn ze ook een vaste waarde in de mede-organisatie van de Avond van de Ambiance. Een evenement dat nu nog honderden bezoekers trekt.

Om de 2 jaar zetten ze zich in om een wagen te kopen en deze te verbouwen tot hun stijl ( hoe gekker en kleurrijker, hoe beter !)

  • 2006: Venetiaans carnaval
  • 2008: Mexico
  • 2010: Flower Power
  • 2012: Bloemenkasteel
  • 2014: in den heilige Duivel
  • ...

Het seizoen 2014-2015 is een feestjaar voor CV The Crazy Gang ! Zij bestaan namelijk 11 jaar en dat moet gevierd worden !

Let the history continue ! ….